НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА МИГЛОПЛАСТИКАТА

 • Как да запазя час за миглопластика?

За да запазите своя час за миглопластика е необходимо да ми изпратите запитване с Вашите имена, желана дата, точен час за начало и Ваш телефон за връзка.

 • Какво е миглопластика?

Накратко миглопластиката е метод, който позволява да се поставят изкуствени удължители/екстеншъни на Вашите естествени мигли, чрез прецизното разделяне на всяка отделна мигличка и прикрепяне на изкуствените косъмчета с ювелирна точност чрез специално разработено за целта лепило.

Миглопластиката има 2 основни метода на поставяне на екстеншъните – класическият Косъм по косъм и Руски обем.

С миглопластиката постигаме по-изразителен поглед чрез добавяне на дължина, извивка и обем по линията на миглите, без да е нужно ежедневно извиване на миглите или поставяне на спирала и съответно премахването й в края на деня. Като доста често дори тези стъпки сами по себе си не се доближават като резултат до ефекта, който ни дава миглопластиката.

Едно от най-големите преимущества на миглопластиката е, че с нейна помощ можем да коригираме дори формата и линията на очите, с което допринасяме за желана промяна на цялостното излъчване и черти на лицето.

 • Каква е разликата между косъм по косъм и руски обем?

Основната разлика е в броя на екстеншъните, които се поставят върху една естествена мигличка. При класическия метод се поставя едно удължение върху една мигличка, откъдето идва и популярното име „Косъм по косъм“. Докато при мигли “Руски обем” се поставят между 2 и повече изкуствени косъмчета, оформени V образно във формата на ветрило, върху всяка една Ваша мигличка.

За обозначенията на броя на екстеншъните се използват съответно число, отговарящо на броя екстеншъни, последван от буквата D (Dimension) – 2D, 3D, 4-6D и т.н. като от 9D и нагоре техниката се нарича „Мега обем“.

 • Крие ли рискове процедурата за моите естествени мигли?

Не, процедурата не крие рискове за естествените мигли, когато е извършена от високо квалифициран специалист, с правилна и безопасна техника на работа и за целта са използвани висококачествени материали.

 • Колко време издържат екстеншъните?

Екстеншъните се задържат за естествените мигли чрез специално разработено за целта лепило на базата на цианоакрилати. Висококачествените лепила, използвани по правилен начин, издържат до 6-8 седмици, при условие, че след процедурата се извъшрва правилна грижа у дома. В най-добрия случай те издържат докато не падне естествената мигличка от само себе си, когато дойде краят на нейния жизнен цикъл.

 • Колко често е нужно да се прави поддръжка и защо?

Поддържащата процедура при миглопластиката е нужна, за да се възстановят падналите и израснали екстеншъни при останали не по-малко от половината от първоначално поставените удължители. Броят на миглите на горните клепачи на всеки човек е между 90 и 200 косъмчета. Всеки ден губим между 1 и 5 миглички, което се дължи на естествената им подмяна. Това налага поддръжка на всеки между 2 и 4 седмици поради непрекъснатото израстване на естествените косъмчета и техният жизнен цикъл на обновяване, който е с индивидуална продължителност при всеки човек.

 • Защо моите мигли падат заедно с изкуствените косъмчета?

Нашите естествени мигли са косъмчета, които са “програмирани” да доживеят определена дължина. Всяка мигличка започва своя живот като бебе, минава през фазата на зрелостта и завършва жизнения си цикъл като пада и дава път на нова мигличка бебе. Това е съвсем естествен процес и той се случва независимо дали имаме удължения на миглите или не. При правилна и безопасна техника на поставяне на миглите, екстеншъните не са причината Вашите естествени мигли да падат. Но заради тях по-лесно забелязваме и обръщаме внимание на този процес.

 • Нужна ли ми е подготовка преди процедурата?

Най-важното нещо като подготовка преди процедурата е миглите да са чисти и без грим. Преди своя час за миглопластика ще получите подробни инструкции от мен за целта.

 • Мога ли да нося грим, когато имам поставени екстеншъни на миглите?

Да, можете. Въпреки това е добре да избягвате водоустойчив грим. Причината е, че той изисква специални почистващи продукти, които е нужно да се избягват при правилната грижа за миглопластиката. Подробни инструкции ще получите от мен за целта.

 • Мога ли да използвам спирала след като съм си направила миглопластика?

При миглопластика „Косъм по косъм“ можете да използвате специално създадена за миглопластика спирала, като е изключително важно и нейното напълно отстраняване от екстеншъните след това. Обикновените спирали за мигли не са подходящи. Освен това идеята на процедурата миглопластика е да избегнете тази стъпка от ежедневния си ритуал по гримиране, както и рутината по нейното отстраняване в края на деня.
При миглопластика Руски обем, спиралата е не само излишна, но и напълно недопустима, т.к. унищожава целия ефект от тази техника.

При миглопластика Руски обем, спиралата е не само излишна, но и напълно недопустима, т.к. унищожава целия ефект от  тази техника.

 • С какви мигли работите – коприна, норка или кашмирени?

В 99% от случаите, наименованията „коприна“, „норка“, „кашмир“ се отнасят за мигли, направени от изкуствен материал (полимер) Polybutylene Terephthalate – PBT.

Наименованията са по-скоро търговски и се използват с рекламна цел, за да звучат интересно, познато и да обрисуват мекотата и фиността на косъмчетата. Действително назад във времето са се използвали често и естествени косъмчета, но към днешна дата има изключително добри синтетични алтернативи.

Миглите, с които аз работя, са изработени от висококачествени синтетични влакна, като те действително имитират мекотата на най-фините косъмчета от опашката на норка, но за тяхното производство не страда нито една животинка и също толкова важно – не причиняват алергия.

 • С какво лепило работите?

Лепилата, с които работя, са от нова генерация с изключително пречистен цианоакрилат. Разработени са в Швеция и се произвеждат в Германия. Характерно за тях е, че правят изключително здрава и в същото време пластична спойка между екстеншъна и естествената мигла. Това прави миглите както дълготрайни, така и комфортни за носене. Едно от най-големите предимства на тези лепила за клиентите е, че имат минимални изпарения и не предизвикват дразнене, парене или сълзене.

 • Какво трябва да знам за грижата след процедурата?

Най-важната част от грижата след процедурата са:

– първите 24 до 48 часа след процедурата, когато е важно да избягвате мокрене на миглите;

– ежедневното измиване и разресване на миглите;

– както и използването на подходяща козметика и избягване на определени съставки, които биха отслабили силата на лепилото, с което са закрепени екстеншъните.

За целта ще получите подробни инструкции от мен.

 • Предлагате ли „мигли на снопчета“?

Не, не предлагам такава услуга. Миглите на снопчета са сравнително стара технология, която все още се предлага в някои салони, но тя има по-краткотраен ефект (не повече от седмица), след което миглите трябва да се свалят. Материалите, лепилото и техниката на поставяне са съвсем различни от тези, които се използват в миглопластиката. Не предлагам тази услуга, понеже резултатът от нея нито отговаря на естетическите ми критерии, нито е толкова щадяща за естествените мигли, както миглопластиката.

 • Какви са цените на различните видове миглопластика?

За да разгледате цените на различните видове миглопластика, моля последвайте този линк към раздела в моя сайт “Миглопластика Ценоразпис”.