За да запазите своя час за миглопластика е необходимо да ми изпратите запитване с Вашите имена, желана дата, точен час за начало и Ваш телефон за връзка.
Накратко миглопластиката е метод, който позволява да се поставят изкуствени удължители/екстеншъни на Вашите естествени мигли, чрез прецизното разделяне на всяка отделна мигличка и прикрепяне на изкуствените косъмчета с ювелирна точност чрез специално разработено за целта лепило. Повече за миглопластиката можете да прочетете в моя Блог – тук.
Основната разлика е в броя на екстеншъните, които се поставят върху една естествена мигличка. При класическия метод се поставя едно удължение върху една мигличка, откъдето идва и популярното име „Косъм по косъм“. Докато при руския обем се поставят между 2 и повече изкуствени косъмчета, оформени V образно във формата на ветрило, върху всяка една Ваша мигличка. Повече за видовете миглопластика можете да прочетете в моя Блог – тук.
Не, процедурата не крие рискове за естествените мигли, когато е извършена от високо квалифициран специалист, с правилна техника на работа и за целта са използвани висококачествени материали.
Екстеншъните се задържат за естествените мигли чрез специално разработено за целта лепило на базата на цианоакрилати. Високо качествените лепила, използвани по правилен начин, издържат до 6-8 седмици при правилна поддръжка у дома. В най-добрия случай те издържат докато не падне естествената мигличка от само себе си когато дойде краят на нейния жизнен цикъл.
Поддържащата процедура при миглопластиката е нужна, за да се възстановят падналите и израснали екстеншъни при останали не по-малко от половината от първоначално поставените удължители. Броят на миглите на горните клепачи на всеки човек е между 90 и 200 косъмчета. Всеки ден губим между 1 и 5 миглички, което се дължи на естествената им подмяна. Това налага поддръжка на всеки между 2 и 4 седмици поради непрекъснатото израстване на естествените косъмчета и техният жизнен цикъл на обновяване, който е с индивидуална продължителност при всеки човек.
Нашите естествени мигли са косъмчета, които са програмирани да доживеят определена дължина. Всяка мигличка започва своя живот като бебе, минава през фазата на зрелостта и завършва жизнения си цикъл като пада и дава път на нова мигличка бебе. Това е съвсем естествен процес и той се случва независимо дали имаме удължения на миглите или не. Екстеншъните на миглите не са причината Вашите естествени мигли да падат, но заради тях по-лесно забелязваме и обръщаме внимание на този процес.
Най-важното нещо като подготовка преди процедурата е миглите да са чисти и без грим. Преди своя час за миглопластика ще получите подробни инструкции от мен за целта.
Да, можете. Въпреки това е добре да избягвате водоустойчив грим. Причината е, че той изисква специални почистващи продукти, които е нужно да се избягват при правилната грижа за миглопластиката. Подробни инструкции ще получите от мен за целта.
При миглопластика „Косъм по косъм“ можете да използвате специално създадена за миглопластика спирала като е изключително важно и нейното напълно отстраняване от екстеншъните. Обикновените спирали за целта не са подходящи. Именно защото идеята на процедурата миглопластика е да избегнете тази стъпка от ежедневния си ритуал по гримиране, както и рутината по нейното отстраняване в края на деня. При миглопластика Руски обем, спиралата е не само излишна, но и напълно недопустима, т.к. унищожава целия ефект от тази техника.
В 99% от случаите, наименованията „коприна“, „норка“, „кашмир“ се отнасят за мигли, направени от изкуствен материал (полимер) Polybutylene Terephthalate - PBT. Наименованията са по-скоро търговски и се използват с рекламна цел, за да звучат интересно, познати и да обрисуват мекотата и фиността на косъмчетата. Действително назад във времето са се използвали често и естествени косъмчета, но към днешна дата има изключително добри синтетични алтернативи. Миглите, с които аз работя, са изработени от висококачествени синтетични влакна, като те действително имитират мекотата на най-фините косъмчета от опашката на норка, но за тяхното производство не страда нито една животинка и също толкова важно - не причиняват алергия. Повече по темата можете да прочетете в моя Блог – тук.
Лепилата, с които работя, са от нова генерация с изключително пречистен цианоакрилат. Разработени са в Швеция и се произвеждат в Германия. Характерно за тях е, че правят изключително здрава и в същото време пластична спойка между екстеншъна и естествената мигла. Това прави миглите както дълготрайни, така и комфортни за носене. Едно от най-големите предимства на тези лепила за клиентите е, че имат минимални изпарения и не предизвикват дразнене, парене или сълзене.
Най-важната част от грижата след процедурата са: • първите 24 до 48 часа след процедурата, когато е важно да избягвате мокрене на миглите; • ежедневното измиване и разресване на миглите; • както и използването на подходяща козметика и избягване на определени съставки, които биха отслабили силата на лепилото, с което са закрепени екстеншъните. За целта ще получите подробни инструкции от мен.
Не, не предлагам такава услуга. Миглите на снопчета са сравнително стара технология, която все още се предлага в някои салони, но тя има по-краткотраен ефект (не повече от седмица), след което миглите трябва да се свалят. Материалите, лепилото и техниката на поставяне са съвсем различни от тези, които се използват в миглопластиката. Не предлагам тази услуга, понеже резултатът от нея нито отговаря на естетическите ми критерии, нито е толкова щадяща за естествените мигли, както миглопластиката.
За да разгледате цените на различните видове миглопластика, моля последвайте този линк към раздела в моя сайт „Услуги и цени“ – тук.
Подробна статия за миглопластиката като процедура можете да прочетете в моя Блог – тук.